We denken allemaal dat de invloed van privéproblemen op het werk heel groot is en dat het andersom wel meevalt.  Maar is dat ook wel zo?

 

De invloed van werk op je privéleven

Onderzoek (Stepstone) heeft aangetoond dat problemen in je privéleven voor 14% negatieve invloed hebben op je werksituatie. Dat is natuurlijk best een hoop. Toch denken we vaak dat dit veel meer is, maar dat blijkt dus (gelukkig) nog wel mee te vallen.

Andersom echter geldt dat problemen op het werk, of anders gezegd, ongenoegen over je werk voor maar liefst 58% negatieve invloed heeft op je privéleven!

75% minder kans op geluk!

Zoals je wellicht hebt gelezen ben ik jarenlang manager in de bancaire sector op verschillende locaties geweest. Regelmatig sprak ik medewerkers die mentaal en/of fysiek steeds meer uitgeput leken te raken. Duidelijk was dat het werk niet (meer) hetgeen was dat hen gelukkig maakte.

Een praktijkvoorbeeld…

Een van deze medewerkers staat me nog altijd bij. Een man die al jaren het werk deed wat hij deed. Al jaren was duidelijk dat het hem vooral heel veel energie koste en al jaren sleepte hij zich dag in dag uit naar zijn werk. Het was duidelijk dat hij zichzelf nogal aan het slopen was. Maar hij zag geen andere mogelijkheid omdat hij niet wist wat hij anders zou moeten doen. Het was natuurlijk niet gek dat hij langzaam maar zeker richting een burn-out aan het afglijden was. Dit is helaas voor veel mensen herkenbaar. Want als je je nu bedenkt dat je per week ongeveer 105 uur wakker bent. Hiervan besteed je gemiddeld 40 uur aan werk (en dan neem ik overwerk nog niet eens mee). Dan betekent dit dat je van de overige 65 uur nog eens 58% * 65 uur = 37,7 uur gewoonweg niet happy bent in verband met je werk.

In het voorbeeld (en dit is geen uitzondering) zat deze man dus afgerond 78 uur van zijn week niet lekker in zijn vel. Dat is in totaal 75% van al zijn wakkere kostbare tijd! Dat is best schrikken toch? Zeker als ik je vertel dat hij bij lange na niet de enige is…?

Kiezen voor wat je écht wilt!

Bovenstaande maakt maar eens des te meer duidelijk dat werk doen waar je blij van wordt enorm belangrijk is voor het geluk dat jij ervaart in je leven. Het is goed om te ervaren in hoeverre jouw energiebalans van je werk aan het eind van de dag positief of negatief is. Heb jij nou ook het gevoel dat jouw energiebalans negatief uitpakt maar je weet niet waar te beginnen? Kijk dan wat ik voor jou hierin kan betekenen.

Gratis E-book: "Tien tips om het leven van je dromen te leiden"

• Als je stress wilt reduceren

• Waardevolle tips voor een betekenisvol leven

• wanneer je op zoek bent naar balans en focus

Privacyverklaring

Dank voor het aanvragen van het gratis E-book! Binnen enkele minuten ontvang je een mail met de downloadlink in je mailbox.